Cyrielle Christiaens

Retail - KURE
Cyrielle Christiaens

Cyrielle, 32 jaar, al 4 jaar zelfstandige in hoofdberoep

 

Beschrijf uw vak / beroep als zelfstandige

Wij zijn KURE, een concept store van 900 m² aan de Louizalaan in Brussel en verkopen designkleding uit het midden- en hoogsegment voor vrouwen. Ook online zijn we aanwezig via Farfetch en onze webshop. We hebben ook een winkel in de Antoine Dansaertstraat in Brussel en verdelen sommige van onze merken aan andere handelaars binnen de BeLux.

Hoe zag uw loopbaan er uit voor uw start als zelfstandige?

Ik heb een master behaald in communicatie en marketing bij de ULB.

Ik werk in de retail sinds mijn 17de. Ik heb gewerkt als verkoopster, winkelverantwoordelijke, productieverantwoordelijke, communicatieverantwoordelijke, aankoper, tussenpersoon,.. .  

Voor ik zelfstandige werd, heb ik de kans gehad om als bediende de klappen van de zweep te leren kennen in nagenoeg alle facetten van mijn job (behalve voor het luik "beheer", waarop mijn echtgenoot zich toelegt).

Ik ben ook redelijk actief en gekend op de sociale netwerken (Instagram: 70k+, Facebook: 30k+). Dat heeft me dan ook toegelaten om zeer veel mensen te bereiken toen we de eerste winkel openden (in 2013).

Waaruit haalt u in uw beroep het meest voldoening?

Mensen ontmoeten! Ik heb het geluk om een zeer ruim cliënteel te hebben van vrouwen met interessante persoonlijkheden en loopbanen.

Het is weliswaar een hele challenge om het ritme van de collectie te volgen en zich elke zes maand in vraag te stellen, maar dat is net de motor van mijn job waardoor ik mijzelf verder kan ontwikkelen. Om de 6 maanden hernieuwen we onze collecties en vernieuwen we onze strategie, onze werkmethode en onze methode om met onze followers/klanten te communiceren. Dat is best intens, maar net dat is zo verrijkend!

Contact

Kure
Louizalaan 78 te 1000 Brussel

Winkel
Antoine Dansaertstraat 48 te 1000 Brussel

www.kure.be
facebook.com/kureconceptstore
instagram.com/cyrielleforkure