Niels Wyckstandt

Pekelaar van groenten - Wyckie's Pickle & Spice Company
Niels Wyckstandt

Niels, 26 jaar, al een 7-tal maanden zelfstandige in hoofdberoep

Beschrijf uw vak / beroep als zelfstandige 

Wyckie’s Pickle & Spice Company is een start-up opgericht in de zomer van 2017. Onze hoofdactiviteit is het bereiden van gepekelde en gefermenteerde voeding. 

We werken uitsluitend met verse producten, verse kruiden en oude bewaartechnieken. De meeste groenten kweken we eigenhandig thuis, op de Zwaaikomhoeve in Aalter. Daarnaast zijn wij trotse promotors van de korte keten en gaan we ook bij lokale boeren op zoek naar de beste producten. Artificiële smaak, kleur- en bewaarmiddelen zal je alvast niet in onze producten vinden. 

Groenten die perfect bruikbaar en eetbaar zijn, maar niet geschikt voor consumptie in de supermarkt, verwerken we ook. Op die manier verminderen we de groter wordende afvalberg, steunen we de lokale boer en geven we een nieuw leven aan deze lekkere groenten. 

Hoe zag uw loopbaan er uit voor uw start als zelfstandige?

Toen ik net afgestudeerd was in de Handelswetenschappen (Finance & Risk Management) heb ik de kans gegrepen om één jaar in New York te werken bij BNP Paribas.

In New York werd mijn interesse voor gepekelde en gefermenteerde voeding getriggerd.
Na mijn werkuren bij de bank, experimenteerde ik volop in mijn kleine flat in Williamsburg, Brooklyn.

Na het verstrijken van mijn visum heb ik de sprong naar zelfstandig ondernemen gewaagd. Het is mijn ambitie om gepekelde en gefermenteerde groenten te introduceren bij de Belgen.

Waaruit haalt u in uw beroep het meest voldoening?

Het samenbrengen van mensen door het organiseren van events geeft mij een grote voldoening. Die mensen bovendien zien genieten van vernieuwende foodconcepten en gerechten, maakt mij blij.

De positieve (en soms ook minder positieve) feedback om altijd je idee of gerecht bij te schaven geeft mij energie om ervoor te blijven gaan. Op die manier blijft de hoop leven om op termijn een topproduct en topconcept te ontwikkelen.

Contact

facebook.com/Wyckiespickleandspicecompany/ instagram.com/pickle_and_spice/